donderdag 30 mei 2013

Een lange, gekke reis


Het vierde boek dat ik heb gelezen heet ‘Een lange, gekke reis’ door Els de Groen. Het is een boek voor het derde leerjaar. Het AVI-niveau is AVI 5.

Het is een spannend verhaal. Het verhaal is realistisch maar er zit toch een klein beetje fantasie in. Het is vlot geschreven met een eenvoudige woordenschat en de zinnen zijn ook niet te lang. Ook het lettertype is groot genoeg. Er zijn ook illustraties aanwezig in het boek die het verhaal ondersteunen maar ze zijn wel niet in kleur.

Sanne en Leen gaan met de trein naar oma. Ze moeten aan de zesde halte afstappen. Maar ze beginnen te praten met een jongen op de trein en raken zo de tel kwijt. Ze hebben hun halte gemist en stappen een halte verder uit. Ze kunnen de bus niet nemen naar hun oma want ze hebben niet genoeg geld. Bellen gaat ook niet want ze weten het telefoonnummer niet. Dus besluiten ze om te voet te vertrekken naar hun oma en opa. Maar het begint al donker te worden dus besluiten ze te liften. Na lang liften stopt er eindelijk een tractor. Ze mogen mee naar de boerderij en de boer belt naar de ouders van Sanne en Leen om te zeggen wat er is gebeurd. Uiteindelijk brengt de zoon van de boer de broer en zus naar hun oma met de wagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten