woensdag 29 mei 2013

Wiplala - Annie M.G. Schmidt


Dag iedereen!

Het derde boek dat ik aan jullie wil voorstellen, is Wiplala.
Wiplala is geschreven door Annie M.G. Schmidt, met illustraties van Philip Hopman.

Dit boek vertelt het verhaal van een klein wezentje: Wiplala. Wiplala lijkt op een kabouter, maar dat is hij niet. Hij is namelijk een Wiplala. En Wiplala’s, die kunnen tinkelen (lees: toveren).
Omdat Wiplala niet zo goed kan tinkelen, werd hij door de andere wiplala’s weggestuurd.
Zo komt hij bij de familie Blom terecht. Nella Della en Johannes vinden Wiplala heel speciaal. Ze worden beste vrienden. Maar meneer Blom vindt het wel heel vervelend dat Wiplala te pas en te onpas tinkelt en het vaak niet meer terug kan tinkelen.
Wanneer Wiplala de familie Blom betinkelt, zijn ze even klein als Wiplala zelf. Maar... hoe moet hij hen nu terug groot tinkelen? Samen beleven ze een spannend avontuur en leren ze nieuwe mensen kennen: vrienden, maar ook vijanden... Zal de familie Blom ooit weer teruggetinkeld worden?

Wiplala is een spannend en fantasierijk verhaal dat jonge lezers zeker zal aanspreken. De kleurrijke tekeningen zijn mooi om naar te kijken. Dit boek is geschikt om aan kinderen voor te lezen, maar ze kunnen het vast en zeker ook zelf lezen. Al kan de dikte van het boek jonge lezers wel afschrikken. (112 p.)
Ik wil jullie dit boek zeker aanraden! Zoals vele boeken van Annie M.G.Schmidt is ook Wiplala een grappig avonturenverhaal vol fantasie, en onverwachte wendingen.

Groetjes
Juf Fayza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten