zondag 5 mei 2013

De apotheker heeft liefdesverdriet


Als 3de boek las ik ‘de apotheker heeft liefdesverdriet’ van Kristien In-‘t-ven.

Het is een eenvoudig verhaal oer liefdesverdriet. Het wordt verteld vanuit het standpunt van de alwetende verteller. Van in het begin van het verhaal weet je ook al wat er zal gebeuren. Men verteld al op voorhand dat het verhaal goed afloopt. Het verhaal lijkt me geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Er wordt een eenvoudige taal gebruikt en het verhaal is verdeeld in kleinere deeltjes. Op die manier kan het voor jongere kinderen wel leuk zijn om telkens één stukje te lezen. De tekst wordt geregeld afgewisseld door enkele leuke tekeningen van Vincent Bal.

Op een dag verlaat de vrouw van de apotheker haar man. De apotheker is er het hart van in. Hij sluit de apotheek en blijft hele dagen in zijn kamer. Hij heeft liefdesverdriet. Omdat er in het dorp nu geen medicijnen meer te koop zijn, worden vele mensen ziek. In het begin is dit een goede zaak voor het bloemenmeisje. Ze verkoopt zeer veel zelf geplukte boeketten met ‘veel beterschap’-kaartjes. Maar na een tijdje ligt het hele dorp ziek in het bed en verkoopt ze niets meer. Boos stapt het bloemenmeisje op de apotheker af. Ze doet alles wat ze kan om de apotheker terug vrolijk te maken, maar lukt dat ook?

Ook in de klas zie ik heel wat mogelijkheden met dit boek. Het kan snel uitgelezen worden dus voor leesgroepjes is het zeker geschikt. Ik vind dit boek ook een goede aanwinst voor een klasbibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten