donderdag 30 mei 2013

Praten met je staart


Als tweede boek heb ik ‘Praten met je staart’ gelezen van Wally De Doncker. Met illustraties van Veerle Derave. Dit boek is voor leerlingen van het tweede leerjaar. Het boek is een AVI 3 niveau.

In het boek staan heel wat afbeeldingen, ze zijn wel in het zwart-wit. Het zijn allemaal korte zinnen dus gemakkelijk om te lezen. Volgens mij is dit een zeer leuk boek om voor te lezen omdat er veel dierengeluiden in zitten en ook veel dialoog inzit. Wat ook leuk is meegenomen bij dit verhaal is de suggestie om te filosoferen met de kinderen na het lezen van dit boek. Er staan voorbeeldvragen in het boek bij enkele zinnen uit het boek.

Spot en Muis, de hond en de kat van een schrijver, spelen de hele dag met elkaar in de tuin. Ze plagen elkaar veel maar ze houden ook erg veel van elkaar. Op een dag worden er kleine geitjes geboren in de tuin en één van die kleine geitjes heet Vlekje. Maar op een dag ontsnapt het kleine geitje uit de tuin en Spot en Muis gaan haar achterna. Ze komen heel wat dieren tegen tijdens hun zoektocht maar niemand kan hen helpen. De haft leeft maar één dag en wil dus van zijn leven genieten. De egel is druk bezig met melk te drinken van de koe en de fazant vlucht weg. Bomen praten niet en dan komen ze de kraaien tegen. Die zijn aan het pikken in de vacht van Vlekje. Terwijl ze het kleine geitje aan het redden zijn, komen al de dieren die ze tegengekomen zijn hen helpen om Vlekje opnieuw veilig thuis te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten