woensdag 29 mei 2013

Knook

Hallo allemaal!

KnookHet vijfde en laatste boek die ik gelezen heb is Knook! Een boek geschreven door Francine en Marenthe Otten.


Op een nacht wordt Knook geboren. Hij groeit heel vlug en tegen de tijd dat hij naar het kleuter mag, is hij al twee koppen groter dan de andere kleuters. Zo blijft hij verder groeien. Zijn ouders zijn ten einde raad en gaan naar een speciale dokter voor grote mensen, maar die weet ook geen raad.
Op een mooie lente dag, en zo groot als de dakgoot, komt hij Lisalieve tegen. Een meisje bijna net zo lang als hij. Ze worden beste vrienden. Maar het onvermijdelijke lijkt gebeuren. Knook blijft groeien. Hij groeit tot hij zijn eigen voeten niet meer kan zien en hij de wolken kan aanraken.
De maan ziet het verdriet van Knook en spreekt hem aan. Hij raadt Knook aan om naar het verre Lowa-Lao land te gaan waar een wijze man woont en hem kan helpen.
Zo begint Knook aan zijn tocht. Eens aangekomen wist de wijze man onmiddelijk wat het voor de hand liggende probleem was. . .

Het is een mooi boek, gemaakt door een moeder en dochter. De tekeningen hebben een collage-achtig gevoel.De kleuren zijn prachtig op elkaar afgestemd.  De tekst is in mooie grote kaders uitgewerkt. Het lettertype is een beetje saai en kon iets vrolijker gemaakt zijn.
Het verhaal kan ook iets te langdradig zijn om voor te lezen aan kinderen.
Wat ik spijtig vind is dat er niet echt een boodschap achter zit. Het is compleet verzonnen en de 'clue' achter het verhaal is zoek.

Een boek met mooie illustraties en tekeningen en leuk om te tonen aan de kinderen.

Veel leesplezier!
Groetjes Juf Cherry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten