donderdag 30 mei 2013

Lantaarnaansteker - Aline Sax


Recensie
‘Een man die wat meer warmte bracht in de mensen hun hart.’

Iedere avond loopt de lantaarnaansteker door de stad om elke lantaarn aan te steken. Iedere dag passeert hij langs rijke en arme buurten. 
Hij ziet verdriet en vreugde, maar het feit dat mensen veel verdriet hebben, kan hij maar moeilijk aanvaarden. Zo ziet hij iedere dag een jonge vrouw met papier en pen die elke dag brieven schrijft naar haar droomprins, maar nooit antwoord krijgt. Dan heb je ook nog het kleine meisje dat iedere avond helemaal alleen thuis is en altijd wacht op de thuiskomst van haar vader. Ook heb je nog de vreemdeling die kranten leest, maar er helemaal niets van begrijpt omdat hij niet kan lezen. Tenslotte passeert de lantaarnaansteker ook iedere dag langs het huis van de zieke vrouw en haar man, die heel erg bekommerd is over zijn vrouw. Maar plots bedenkt de lantaarnaansteker een plan, hij werkt er een hele avond aan, schrijft brieven en maakt tekeningen. De volgende avond gaat hij terug op pad met een grote glimlach, wat erg vreemd is want de laatste tijd liep de man niet meer rond met een glimlach door het verdriet van de mensen. Hij postte bij ieder huis een brief, die uiteindelijk iedereen samenbracht. De mensen die voordien zoveel verdriet hadden, genoten die avond eindelijk eens en waren terug gelukkig. Ook de lantaarnaansteker voelde de warmte van de mensen in zijn hart en dat maakte hem heel erg gelukkig. Door die ene avond verschijnt er nu bij die mensen iedere keer een glimlach, als het licht in de lantaarn brand.

Dit boekje is vooral geschikt voor kinderen tussen de 7-10 jaar.
Het is een heel erg leuk boekje, niet alleen het verhaal maar ook de prenten zijn heel erg mooi. Ook de verwerkingsmogelijkheden met het boek staan uitgebreid uitgeschreven aan de achterkant van het boek, dat voor leerkrachten in wording wel interessant kan zijn.



Voor meer informatie: http://www.averbode.be/leeskriebel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten