zondag 26 mei 2013

Aap en mol gaan naar zee

Mijn tweede boek die ik aan jullie wil voorstellen noemt ‘aap en mol gaan naar zee’.

Het boek begint met een aapje dat boven in een boom zit. Hij is bang om naar beneden te gaan. Nog nooit in zijn leven heeft hij de grond geraakt. Hij is bang van wat er allemaal in het bos leeft. In de verte ziet hij echter de zee. Hij wil er zo graag eens naar toe gaan, maar hoe zou hij dat moeten doen als hij bang is van wat er beneden leeft? Wel op een dag regende het zeer hard terwijl het aan de zee super mooi weer was. Aap was het zo zat dat hij al zijn moed bijeen raapte en toch naar beneden klom. Hij was wel bang en hoorde overal geluiden. Hij wandelt door het bos richting de zee toen plots de grond van onder hem wegviel. Aap viel naar beneden en kwam in een groot hol terecht. Het was de hol van mol. Hoe dit verhaal verder gaat zullen jullie zelf moeten lezen.

Het is een boek vol vriendschap en plezier. Er zit een mooie betekenis achter het verhaal wat zeker te gebruiken is. Die mooie betekenis is ‘vrienden is het beste wat je kan hebben in je leven’.  Hierrond een les maken zou goed zijn bij een thema zoals pesten, zodanig dat kinderen zien dat we meer kunnen bereiken met vriendschap dan elkaar te pesten.

Zelf vond ik het een leuk boek vol mooie prenten, maar  vooral de boodschap vind ik zeer mooi. Ik zou dit boek niet gebruiken in oudere graden, maar in de 1ste graad. Waarom enkel in de 1ste graad? Wel, omdat het niveau van dit boek zeer laag ligt, het is een simpel boek. Om niet te zeggen een TE simpel boek voor oudere kinderen, maar je kan het zeker en vast wel gebruiken in het 1ste en/of 2de leerjaar.
Groeten
Simon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten