zondag 2 juni 2013

Een man voor juf Jet

Dag Iedereen!


Ik las net mijn derde boek, namelijk “Een man voor juf Jet” van Henk Hokke.

Het boek begint in de klas. Lotte en Amber, 2 vriendinnen, merken op  dat juffrouw Jet de laatste tijd heel veel door het raam naar buiten straat en heel veel zucht. Ze besluiten samen dat juffrouw Jet de zuchtziekte heeft. Lotte en Amber gaan samen op zoek naar de reden van de zuchtziekte van juffrouw Jet. Al snel bedenken Lotte en Amber dat juf Jet de hele tijd zucht omdat ze geen man heeft.

Samen beslissen de 2 vriendinnen om eerst subtiel uit te zoeken waar juf Jet van houdt door een enquête uit te voeren. Daarin vragen Lotte en Amber wat juf Jet allemaal graag eet, of ze graag een baard of snor heeft, … Na de enquête kunnen Lotte en Amber beslissen dat de man voor juffrouw Jet, die ze gaan zoeken, moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden, namelijk: hij moet van rode kool met appeltjes houden, hij mag geen baard of snor hebben, en het liefst moet hij een grote bril hebben.

Samen gaan ze op zoek naar een man voor juf Jet. Ze bekijken alle mannelijke leerkrachten op school, maar geen 1 past aan alle voorwaarden. Na een zoektocht komt juffrouw Jet erbij dat Lotte en Amber  een man voor haar zoeken. Juf Jet neemt de 2 vriendinnen bij haar en verteld wat er met haar scheelt en dat ze geen man voor haar moeten zoeken.

Dit was een korte samenvatting van mijn derde verhaal.

 

Groetjes
Juffrouw Emmanuelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten