maandag 3 juni 2013

Het mysterie van Merlijn


Het vijfde en laatste boek heeft als titel ‘Het mysterie van Merlijn’. De auteur van dit boek heet Joris Denoo. Het is een boek voor het zesde leerjaar.
Pieter Vekeman zit in de klas te dromen. In zijn droom ontmoet hij archeologen die op zoek zijn naar het graf van Merlijn. Nadat hij de archeologen had ontmoet, kwam hij Merlina tegen die beweerde de vrouw te zijn van Merlijn. Merlina is op zoek naar haar man want hij is verloren gelopen. Pieter besluit om haar te helpen zoeken. Op een dag gaat de zus van Pieter, Jasmien, een weddenschap aan. Ze moet haar hoofd één minuut tussen de spijlen van het hek van Villa Esmeralda houden. Er zit daar namelijk een gemene hond. Als ze dit doet krijgt ze een cd. Maar het loopt fout en Jasmien zit vast in het hek. Pieter gaat zijn zus gaan helpen en ontmoet dan Bram die in de villa woont. Ze komen goede vrienden en Pieter vertelt over wat hij allemaal heeft meegemaakt en ze sluiten een verbond: Het Verbond van het Speurend Beest. Hij vertelt Bram dat Merlina hem niet meer herkent en dat hij dit niet snapt.  Ze gaan samen op onderzoek uit. Ten slotte achterhaalt hij waarom: Merlina en Merlijn leven in de omgekeerde richting! Wat voor Pieter en zijn vriend Bram de toekomst is, is voor de twee magische personages het verleden en omgekeerd.

In het boek komen er verschillende thema's aan bod: mysterie, geschiedenis, raadsels en vriendschap.
De schrijver heeft een humoristisch taalgebruik en er staan geen moeilijke woorden in. Hij maakt wel veel gebruik van bijvoeglijke naamwoorden en er is toch ok wel wat beeldspraak aanwezig. Het boek bevat niet echt veel actie maar het vereist toch wel wat denkwerk. het is een leuk boek om in de bibliotheek van je klas te leggen.

Groetjes
Juf Shiva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten