zondag 2 juni 2013

Vreemde mail

Dag iedereen!

Ik las daarnet mijn vierde boek en maakte voor jullie een samenvatting.

Jan is een jongen van 12 jaar. Hij krijgt van zijn moeder een computer. Na school vraagt hij aan zijn beste vriend Thijs of hij meegaat naar Jan zijn huis om samen naar de computer te gaan kijken. Eens thuis toont jan hem zijn computer. Thijs toont Jan hoe hij e-mails kan krijgen en versturen. Samen installeren ze alles voor zijn e-mailadres. Eens Thijs naar huis is zegt de computer ‘u hebt mail!’ waarop Jan verbaasd kijkt. Hij kijkt naar zijn mails en ziet dat hij een email van Kees heeft. Hij opent de mail en leest dat de mail voor een zeker Jon is. Jan vind het raar en antwoord niet op de mail.

De volgende dag gaat Jan naar school en vertelt hij over de mail aan Thijs. Eens Jan terug naar huis gaat ziet hij dat hij 3 nieuwe mails heeft. En weer zijn deze 3 e-mails terug bestemd voor een zeker Jon. Jan vraagt zich af wie dit is. in 1 van de mails staat een foto van een vriend van Jon en Jon. Daarin ziet Jan dat Jon heel erg op hem lijkt. Jan vind het heel raar dat Jon op hem lijkt en dat hij waarschijnlijk hetzelfde emailadres heeft. Jan beslist om een mail te sturen naar Kees om hem te vertellen wie hij is en om te vragen waar Jon woont.

Wanneer Kees antwoord beslist Jan om Jon te gaan bezoeken. Wanneer Jan aankomt in Den Haag belt hij aan, aan de voordeur van Jon. Wanneer Jon opendoet ziet hij dat Jan voor de deur staat, hij schrikt omdat Jan zo hard op hem lijkt. Jan verteld aan Jon het verhaal van de e-mails. Jon laat Jan binnen en luistert aandachtig naar Jan zijn verhaal. Wanneer jan rond hem kijkt ziet hij een foto van Jon en zijn vader. Hij schrikt. De vader van Jon is ook zijn vader. De moeder van Jon legt alles uit. Jon en Jan zijn broers.

Dit was mijn vierde boek!
 

Groetjes
Juffrouw Emmanuelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten