zaterdag 6 april 2013

Het huis van slak

Dag iedereen

Graag stel ik u mijn boek voor.
Het boekje voor eerste lezertjes geschreven door Sylvia vanden Heede en kleurrijk geïllustreerd met tekeningen van Hugo van Look.

Een naaktslak is op zoek naar een huis. Het diertje vindt een mooi, kleurrijk huisje. De slak geeft er bijna al haar geld voor en fier als een gieter gaat ze haar huis voorstellen aan haar vriend tor(kever). De tor vindt haar huis maar niks. Het huisje kan de slak nu wel op haar rug dragen, maar vrienden kunnen er niet in. De slak is creatief en maakt haar huisje groter. Als de slak volledig klaar is met de verbouwingen, stelt ze vast dat ze nu onmogelijk haar huisje kan dragen. Weerom is de slak verdrietig.
Tor bestudeert haar huisje en vindt dit huis ideaal voor een groot feest voor alle vrienden. Zo komen tor, de mier, de mug, de rups, de vlieg… op bezoek. Er is een groot feest, er wordt lekker gegeten, gedanst en het feestje duurt tot diep in de nacht.

Een mooi verhaaltje waar de creatieve tekeningen het verhaal verduidelijken. Op de tekening zie je wat er in het verhaal wordt verteld. De dieren worden gebruikt om ‘grote mensen zaken’ zoals een huis kopen, uit te leggen. De problemen die kopen en verbouwen met zich meebrengen worden een deeltje belicht. Er wordt ook kennis gemaakt met andere kleine diertjes in de natuur. Ze zijn verschillend, maar toch vrienden van elkaar. Dit kan een boekje zijn dat de diversiteit kan belichten.
Het boekje is niet te dik en niet te lang en laat het kind toe het boek in een adem uit te lezen.

Veel leesplezier!

Juf Eveline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten