dinsdag 9 april 2013

Zie me graag!

Dag lezers!

Ook via deze weg wil ik graag mijn 4e boek voorstellen. Mijn 4e boek is een boek van Guy Didelez, vroeger 1 van mijn favoriete schrijvers, het boek heet 'Zie me graag' het bevat tekeningen van Anne Westerduin. Het boek is geschikt voor lezertjes vanaf 9 jaar.



Het verhaal gaat over Robbe, Robbe is in het park kastanjes aan het verzamelen tot hij opeens ziet dat hij te laat thuis zal zijn, hij rent zo snel als hij kan naar huis maar eenmaal daar aangekomen hoort hij dat mama knallende ruzie aan het maken zijn, mama is aan het schilderen en papa ijsbeert door de kamer. De ruzie gaat over, hij had het natuurlijk al kunnen weten, Parijs. Mama wil met de schilderacademie naar Parijs maar daar wil papa niet van weten, hij wil dat ze thuisblijft!
In een goede poging van Robbe wil hij mama en papa samen fotograferen op de liefdesbank in de tuin die papa vorige zomer maakte voor mama, maar zijn plan mislukt grandioos want papa prikt zich aan een doorn van de rozenstruik, tot overmaat van ramp droomt Robbe de hele nacht over de verschrikkelijke struik die papa heeft pijn gedaan...
Mama blijft immers vastberaden en vertrekt bijna achter papa's rug naar Parijs, ze maken nog ruzie in de kamer van Robbe voor ze daadwerkelijk vertrekt, hij voelt zich er zo slecht bij, wat moet hij in godsnaam beginnen?
Als mama vertrokken is naar Parijs rent Robbe opnieuw de tuin in, hij is ervan overtuigd dat de struik die papa pijn gedaan heeft een antwoord moet zijn op zijn vragen en zo zijn problemen kan oplossen... Als Robbe even bij de struik gaat zitten ziet hij opeen iets... Onder de struik zit een klein egeltje, Robbe is meteen enthousiast en rent achter een doos en handschoenen om de egel mee te nemen naar binnen, die egel, die wordt zijn beste vriend!
Maar het egeltje denk daar blijkbaar anders over, het zit de hele dag opgerold in de speelgoedbak van Robbe en ondertussen is zijn mama nog altijd in Parijs en zit papa alleen beneden, het wordt pas helemaal erg als de telefoon gaat 's avond, papa gooit woedend de telefoon neer als hij hoort dat het mama is...
Robbie is zo verdrietig en weet echt niet meer wat de doen, hij gaat naar zijn kamer en zoekt zijn egeltje op, die toch beetje bij beetje zijn vriendje wordt, maar Robbe denkt toch heel vaak aan de situatie tussen zijn mama en papa, de ouders van zijn beste vriend Jonas zijn ook gescheiden maar dat wil Robbe helemaal niet! Hij valt droevig in slaap, hij droomt over hoe verdrietig zijn egeltje is en de volgende morgen is zijn eerste werk om zijn egeltje vrij te laten, hij is veel gelukkiger in de tuin, en net op dat moment kom ook mama terug thuis en gelukkig beseffen ze alle twee dat ze fout waren en ze sluiten elkaar alle drie terug vredig in de armen, Robbe kan niet gelukkiger zijn!

Veel leesplezier!

Juf Liza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten