dinsdag 9 april 2013

Roos wil een heks zijn!

Hallo iedereen

Hier ook nog mijn 3e boekje. Ik las zopas 'Roos wil een heks zijn' het boekje is geschreven door Brigitte Minne. Het is een boekje op AVI niveau 1, het is dus geschikt voor eerste lezertjes. 



Het is een boekje voor 1e lezertjes en het gaat over Roos en haar mama, die wonen samen in een gezellig huisje. Roos is een fee, dus moet ze van haar mama net zijn, moet ze zich flink gedragen, en moet ze lief zijn maar dat is nu net wat Roos NIET wil, ze wil roepen en vuil worden en niet lief zijn, Roos wil een heks zijn en geen fee! En daarom trekt Roos erop uit, ze gaat naar het bos en gedraagt zich als een echte heks, maar toch mist ze haar mama een beetje, dus keert ze terug maar haar mama is boos op haar want haar mama wil geen heks, mama wil een fee! En dus keert Roos maar opnieuw terug naar haar bos, waar ze ondertussen al een hutje gemaakt heeft! 
Ondertussen zit mama thuis en heeft ze spijt dat ze boos is geweest op Roos, dus besluit ze haar te gaan zoeken in het bos, ze ziet het hutje van Roos en samen kijken ze naar de maan...
Ze maken geen ruzie meer en maken een afspraak: Roos mag zowel fee als heks zijn, ze kan afwisselen, als ze fee is woont ze flink bij mama, als ze heks is gaat ze naar haar hutje, samen met mama, die dan ook eventjes heks is...

Het boek is geïllustreerd door Gudrun Makelberge, het zijn ietwat speciale tekeningen, nogal hoekig vind ik zelf maar ze beschrijven wel mooi het verloop van het verhaaltje.

Nog heel veel leesplezier toegewenst! 

Groetjes
Juf Liza!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten