zaterdag 6 april 2013

Een geluk bij een ongeluk

Hallo iedereen!

 
Ik heb juist mijn tweede boek uitgelezen, namelijk: ‘Een geluk bij een ongeluk’. Dit boek is geschreven door Christine Kliphuis met prachtige illustraties van Charlotte Dematons.  
 
Annika gaat met haar moeder naar het verjaardagsfeestje van Petra.
Annika heeft geen vader meer en droomt ervan in de auto wanneer ze door het raam kijkt en andere meisjes met hun papa bezig ziet.

Annika’s moeder rijdt door het stad, eventjes stopt ze om te kijken welke richting ze uit moet en opeens  klinkt er een klap, rinkelt er wat glas, voel je de auto schudden en dan is het stil. Jaja een botsing! De moeder van Annika stapt boos uit haar auto om te gaan praten met de meneer van de andere auto. Annika hoort dat haar mama en de meneer woedend op elkaar zijn. De moeder van Annika komt Annika uit de auto halen om samen op de politie te wachten omdat er niet te praten valt met de meneer. Annika bekijkt ondertussen de auto en ziet dat er een grote deuk in de deur zit. Wanneer de agenten toekomen luisteren ze naar beide verhalen. Uiteindelijk komen ze tot het besluit dat ze blij zijn dat niemand gewond is. Annika en haar moeder vertrekken terug naar hun afspraak, ook de meneer vertrekt naar zijn afspraak.

Wanneer Annika en haar moeder toekomen bij Petra vertellen ze dat ze een botsing hebben gehad. Dan komt er een meneer binnen, Petra’s oom, en geeft Petra haar verjaardagscadeau. Wanneer Annika en haar moeder zich omdraaien merken ze dat het dezelfde meneer is als bij de botsing. Annika’s moeder en Rob (Petra’s oom) babbelen heel de avond terwijl Petra en Annika samen spelen. 

Een paar dagen later gaat de deurbel. Annika doet de deur open en ziet dat Rob aan haar voordeur staat met bloemen. Rob verteld dat hij graag haar moeder wil zien. Rob blijft heel de avond en wanneer het laat word Annika door haar moeder naar bed gestuurd waarbij ze zegt dat ze straks nog eens langskomt voor een nachtkus. Annika ligt een uur te wachten op haar mama, maar die komt maar niet. Ze besluit dus om zelf beneden te gaan kijken, wanneer ze beneden komt merkt ze dat haar mama met Rob aan het kussen is. Ze schrikt zodanig dat ze rap terug naar haar bed loopt. Annika’s mama heeft haar gezien en stuurt Rob naar huis en gaat met Annika praten. Annika verteld haar moeder dat ze geen andere papa wil. Annika’s mama legt uit wat Rob voor haar is, ze verteld Annika dat hij geen vervanging is voor haar papa, haar papa zal altijd haar papa blijven.

De volgende dag komt Rob weer langs en vraagt of hij tegen Annika mag praten. Hij legt haar uit dat hij zeker de plaats van haar papa niet wil innemen, hij wil gewoon vrienden met haar worden. Annika aanvaardt de vriendschap.

  
Groetjes

Juffrouw Emmanuelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten