vrijdag 12 april 2013

Knaag gezond, Geronimo! – Geronimo Stilton




Dag lezers van deze blog

Kent u de gezondheidsdriehoek? Neen, nog nooit van gehoord? Dan zult het vast en zeker herkennen door deze afbeelding:


Doorheen onze schooljaren zijn we er genoeg op attent gemaakt dat het belangrijk is om goed en gezond te eten. Eten wij gezond? Hoe gezond eet jij? We eten een hele dag door en zo wordt ons buikje ook ronder. Kijk maar naar de leerlingen die op de speelplaats een koek of een stuk fruit mee hebben. In de lagere school krijgen de leerlingen zelfs nog een drankje erbij. 

‘Knaag gezond, Geronimo!’ is het boek als we het even over de gezondheidsdriehoek hebben. Daarnaast wordt ook de spijsvertering besproken op een originele manier. De verscheidenheid in lay-out bij de Geronimoboeken is waarschijnlijk wel bij jullie bekend. Opnieuw maakt onze auteur gebruik van spelen met taal. Het is een leuke eigenschap om kinderen bij ‘creatief schrijven’ een stapje vooruit te brengen.

Geronimo staat bekend om zijn vele speurwerk. Het is altijd fijn om leerlingen zelf te laten speuren bij producten of ze wel gezond zijn of niet. Je zou kunnen zeggen dat dit boek kan worden meegegeven voor 6- tot 7-jarigen, maar het kan evengoed meegegeven worden aan leerlingen van 10 jaar of ouder. Het boek staat vol met speurwerk van Geronimo, waardoor het verhaal een informatieve inhoud heeft. Zo leren de leerlingen op een creatieve manier bij.

Enkele voorbeelden van deze informatie zijn de spijsvertering, de inhoud van voedselverpakkingen, de etiketten op verpakkingen... Door dit boek te lezen, leren ze al heel wat. De moeite waard als je zelf ook even wilt ontdekken of je al dan niet gezond eet.

Groetjes

Juf Loes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten