donderdag 21 maart 2013

Sam Schoffel lost het op! - Paul van Loon

Hallo iedereen!

Intussen heb ik een tweede boek gelezen, dat ik graag aan jullie wil voorstellen:
'Sam Schoffel lost het op!' van Paul van Loon.

Paul van Loon kennen jullie waarschijnlijk wel als auteur van de reeks 'Dolfje weerwolfje'.
Ook dit (recenter) boek vind ik een topper!

'Sam Schoffel lost het op!' is het eerste boek uit de reeks over Sam Schoffel.
Sam is een echte speurneus. Heb je een probleem, dan bel of sms je Sam en zij zal het oplossen... in ruil voor een reep chocola!
In dit boek gaat Sam op zoek naar de schildpad van haar beste vriendin.
Paul van Loon betrekt de lezers bij het verhaal door hen vragen te stellen. Als lezer ga je eigenlijk mee op zoek naar de schildpad, je maakt deel uit van het verhaal.
Ik zou dit boek zeker aanraden voor kinderen vanaf 7 jaar. Paul van Loon gebruikt korte en eenvoudige zinnen. Door de aangepaste tekstopmaak zal je je geen moment vervelen tijdens het lezen: Gemarkeerde speurderstips, sms-berichtjes, passende foto's en zelfs korte stripverhaaltjes zorgen voor de nodige afwisseling en maken het verhaal levendig.

Wanneer je samen met Sam de zaak van de schildpad oplost en denkt dat je het boekje uitgelezen hebt, volgt nog een verrassing: Nu mag jij de speurder zijn en Sam helpen bij een nieuwe zaak! Hou rekening met de tips die Sam je gaf bij het oplossen van haar eerste zaak, en jij lost dit zeker in je eentje op!!

Een heel levendig detectiveverhaal, dat beginnende lezers hoogstwaarschijnlijk zal motiveren om nog meer boeken te lezen!

Groetjes

Juf Fayza


Geen opmerkingen:

Een reactie posten