donderdag 21 maart 2013

De baby uit de bloemkool?

Hallo!

 De baby uit de bloemkool is een leuk en informatief boekje om jonge lezertjes de pracht van het nieuwe leven te laten kennen.Het is geschreven door Detty Verreydt en geïllustreerd door Anne Westerduin.

url.jpgHet verhaal gaat over Malve, haar mama is zwanger en op weg naar het ziekenhuis om haar broertje te krijgen en Malve moet wachten bij haar oma en overgrootvader. Daar komt ze het een en ander te weten over zichzelf, haar familie en hoe haar broertje eigenlijk ter wereld komt. 
Ze gaat onder andere wandelen met haar overgrootvader en komt zo bij haar nonkel terecht (die een tweeling is), waar ook haar tante (zij heeft 2 kindjes geadopteerd) is, van haar komt ze heel wat te weten over adoptie, wat een raar woord denk Malve, en over tweelingen en het verschil tussen tweelingen die uit 1 eitje komen en tweelingen die uit 2 eitjes komen! Dit is iets wat Malve al zeer goed weet, mannen hebben zaadjes, vrouwen hebben eitjes.
Na een wandeling met haar overgrootvader en een bezoek aan de bakker met tante Sien krijgt ze eindelijk het nieuws waar ze al de hele dag op zit te wachten, haar broertje is eindelijk geboren!

Samen met oma, overgrootvader en neefje Igor springt ze de auto in op weg naar het ziekenhuis om haar kleine broertje eindelijk te ontmoeten! Eenmaal in het ziekenhuis is ze zeer enthousiast dat ze hem eindelijk ziet, maar haar broertje heeft nog helemaal geen naam... Als kers op de taart blijkt dat mama en papa gekozen hebben voor een hele leuke naam, Jef, vernoemt naar haar overgrootvader, die daar natuurlijk heel fier op is!

url.jpg

1 opmerking: