zondag 31 maart 2013

'Het glazen masker'


Hallo allemaal 

Dit is het derde boek die ik heb gelezen.

‘Het glazen masker’ is een boek die kinderen en ouderen volledig meeneemt in het verhaal van Marloes. Het boek is geschreven door Ed Franck en geïllustreerd door Klaas Verplancke.

Dit boek werd geschreven in opdracht van de Christelijke Mutualiteit Limburg om problemen van kinderen met ernstige brandwonden aan het licht te brengen.

Marloes is een meisje die ernstig verbrand is in het gezicht. Ze steekt zich weg van de buitenwereld en schaamt zich voor de reacties van mensen. Als er op een dag een nieuwe buurjongen naast Marloes komt wonen veranderd haar leven stap voor stap. Marloes begint opnieuw te leven en te genieten van het leven.
Erwin en Marloes beleven heel wat toffe dingen samen. Na verloop van tijd durft ze Erwin haar volledig verhaal te vertellen.

‘Op een avond kwam Marloes thuis van school. Ze smeet haar boekentas in de keuken en liep naar boven. Wanneer ze  terug beneden kwam en de keuken inliep, struikelde Marloes  over haar boekentas. Ze viel en probeerde zich vast te houden aan het fornuis om iets minder hard te vallen. Maar haar armen vlogen in de lucht en raakten de steelpan die op het fornuis stond. In de steelpan zat kokend water die Marloes volledig over haar gezicht, hals, zij en arm kreeg.
Ze hebben gezonde huid weggesneden van haar  benen om op haar gezicht te plaatsen. Nu draagt ze nog altijd een glazen masker. Een glazen masker is een druk masker die drukt op Marloes haar gezicht zodat haar wonden niet opzwellen.’

Erwin vindt Marloes een mooi en lief meisje en neemt het altijd voor haar op. Hij verdedigd haar op school, vraagt haar mee naar het zwembad en krijgt haar na al die tijd voor het eerst opnieuw op een foto.

Dit verhaal vertellen ze op een kindvriendelijke manier. In mijn werkplekschool werken ze met dit boek vanaf het 3e leerjaar. Zelf heb ik in het 3e leerjaar ook met dit boek gewerkt. Ik was zo in de ban van het verhaal dat we dit boek meteen hebben gekocht.
Zeker een aanrader en je kan er veel kanten mee uit in de klas.

Groetjes
juf Liesa Defossez

Geen opmerkingen:

Een reactie posten