donderdag 21 maart 2013

Dit is mijn huis, zei het water

Hallo iedereen
url.jpg

ik heb zopas het boek 'Dit is mijn huis, zei het water' gelezen. Het boek is geschreven door Bouke en Daniel Billiet en geïllustreerd door Heide Boonen. Het boekje is aan te raden voor kinderen vanaf 8 a 9 jaar. Het boekje handelt over het thema 'afscheid'.

In het boekje gaat het over Joris, en Joris heeft een geheim. Zijn tweelingszusje Lize is overleden, ze is verdronken in de vijver in hun achtertuintje en sindsdien denkt Joris dat Lize woont in de vijver, maar dat weet niemand! Hij zit dus regelmatig bij de vijver om te praten met zijn zusje.
Maar op een dag komen mama en papa met groot nieuws, ze gaan verhuizen! Maar dat is wel het laatste wat Joris wil, want hoe moet het dan met Lize? Hij verzet zich tegen de verhuis maar Joris is natuurlijk nog veel te klein om alleen achter te blijven. Dus hij kan niet anders dan meegaan, zonder Lize...
Gelukkig kan Joris soms nog eens teruggaan naar zijn oude huis om zo Lize te bezoeken en telkens wil hij haar overtuigen om mee te verhuizen, maar Lize wil van geen verhuizen weten, ze wil in haar huis blijven, de vijver...
Joris probeert het dan maar zonder haar toestemming, hij zoekt enkele lege flessen en wil zo Lize verhuizen, maar dat is niet naar haar zin, ze wil niet mee.
Enkele dagen later ontmoet Joris Bram en wat blijkt, Bram heeft ook een vijvertje in zijn tuin en toen Joris het vijvertje voor de eerste keer zag, wat denk je dat hij toen zag?
Lize was zonder zijn weten toch overgekomen naar het nieuwe huis, wat een verassing voor Joris! Vanaf dan kan hij toch leven in het nieuwe huis omdat hij weet dat zijn zusje toch weer dicht bij hem is!

Voor kinderen vanaf 9 jaar zou ik het boekje zeker aanraden, het is mooi en simpel uitgelegd over wat afscheid is voor kinderen!

Veel leesplezier!

Juf Liza

1 opmerking: