donderdag 30 mei 2013

Moeder nummer nul - Marjolijn Hof

Dag iedereen!

Het laatste boek dat ik aan jullie wil voorstellen, is ‘Moeder nummer nul’ van Marjolijn Hof.

Moeder nummer nul gaat over een jongen, Fé. Fé is geadopteerd, net als zijn oudere zus Bing. Fé is wel nieuwsgierig naar zijn ‘echte’ moeder, moeder nummer nul, maar is er eigenlijk niet zo erg mee bezig.
Tot hij zijn nieuwe buurmeisje Maud ontmoet. Zij stelt hem vele vragen en vindt het raar dat hij niet echt geïnteresseerd is in zijn echte moeder.
Daardoor begint Fé zich steeds meer dingen af te vragen. Lijkt hij op moeder nummer nul? Heeft hij zijn tekentalent van haar? En waarom heeft ze hem afgestaan? Fé besluit moeder nummer nul te zoeken. Zijn ouders steunen hem en starten een procedure om haar te vinden.
Maar het gebeurt allemaal zo snel en Fé begint te twijfelen: wil hij echt wel weten wie moeder nummer nul is? Of komt het door Maud? Wat vindt hij van Maud? Zal hij zijn adoptieouders niet kwetsen? En wat zal er met Bing gebeuren? Fé kan zijn moeder zoeken omdat hij is afgestaan, maar Bing werd achtergelaten en zal haar moeder nooit kunnen vinden...

Moeder nummer nul is een aangrijpend, realistisch verhaal vol emotie. Als lezer kruip je in de huid van Fé en ervaar je samen met hem al zijn gevoelens. Ook wie niet geadopteerd is, zal ongetwijfeld genieten van het verhaal. Ik leefde mij van in het begin volledig in het verhaal in en wou weten hoe het zou eindigen. Door de vlotte schrijfstijl heb ik het boek in één ruk uitgelezen.
Moeder nummer nul is een bijzonder boek voor kinderen vanaf 10 jaar, dat zeker in elke schoolbibliotheek thuishoort.

Veel leesplezier!

Groetjes
Juf Fayza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten